Paintball Venlo Sup'Air
Paintball SupAir Venlo

Paintball is een sport die ontstaan is in de Verenigde Staten, waar het voor het eerst gespeeld werd in de jaren 1980. Het is de bedoeling dat men elkaar beschiet met verfballetjes (gevuld met een onschadelijk gelatine-kleurstoffenmengsel).

Paintball kan gespeeld worden in 2 vormen. De Woodland (in bosrijke omgeving, een soort van militaire setting) en in de competitie variant Sup’Air.

Sup´Air is een zeer dynamische en spectaculaire variant van het paintball. Er wordt gespeeld op een veld dat vol staat met opblaasbare kussens (bunkers). Teams bestaan uit 10, 7, 5, 3 en soms ook 1 speler(s). Teams dienen elkaar uit te markeren en de snelheid van het spel ligt enorm hoog. Sup´Air games duren vaak niet langer dan 30 seconden tot 2 minuten. Bij Sup´Air worden vrijwel uitsluitend elektronische markers gebruikt. Deze markers zijn vooral veel lichter en compacter dan hun woods-tegenhangers. Er bestaat een georganiseerde Sup´Air competitie op nationaal en internationaal niveau. Er bestaan toernooien, ´worldwide leagues´, professionele teams en spelers.